2021-10-04 14:46:30• hírek • Bede Emőke

Újabb fenyegetőző férj nevére állítottak ki ideiglenes távolságtartási végzést

Vasárnap délelőtt, 10 óra 40 perc környékén egy 39 éves, szatmári nő arról értesítette a rendőrséget, hogy 30 éves férje testi bántalmazással fenyegette.

A kétségbeesett nő azonnal tárcsázta a segélyhívót, így a helyszínre kiérkező rendőrség a 217/2003-as törvény értelmében kiállított egy ideiglenes távolságtartási végzést, mely révén arra kötelezték a feltételezett bántalmazót, hogy öt napra hagyja el a közös lakást, és tartson legalább 50 méter távolságot a feleségétől. Az ügyben ugyanakkor fenyegetés miatt bűnügyi dossziét is nyitottak.


Mindazon bántalmazottak, akik még nem éreznek magukban elegendő erőt, hogy a hatóságoktól is segítséget kérjenek, használhatják a Bright Sky nevű alkalmazást, mely egy időjárás-előrejelző applikációnak álcázza magát, valójában azonban az abúzust elszenvedőknek szeretne segítő jobbot nyújtani. Az okostelefonokra telepíthető alkalmazás "magyar nyelven is tud", ezért azok is könnyen használhatják, akiknek a román nyelv akadályt jelent. Erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: